En suppe i Jomfruens sæson

Ingrediensliste
En hel kylling, vand, peberkorn, salt, timian, hønsebullion
Hvidkål, porrer, kartofler, gulerødder, hakket spinat, kikærter
Denne her ret er så nem, lækker og fuldstændig perfekt til jomfruens sæson – hvor energien er stærkt håndarbejde, fra jord til bord, umage og gode råvarer. Suppen er bedst, hvis du har god tid til at lave den. Jeg starter altid med at komme min kylling i en gryde med vand (nogle gange bruger jeg også kyllingeunderlår). I vandet putter jeg peberkorn, salt, timian og bullion i. Jeg lader det gerne stå 2+ timer. Imens kyllingen koger gør jeg mine grøntsager klar. Når kyllingen er færdigkogt, tager jeg den op og piller den. Jeg sier restkylling fra vandet og hælder mine grøntsager op i kyllingevandet. Jeg tilføjer ekstra vand og nogle gange også en bullion mere. Jeg lader det stå og simre indtil grøntsagerne er helt møre. Derefter nyder jeg det oftest i min sofa med en god film og nogle stearinlys, allerede klar til at byde efteråret velkommen. Jeg forestiller mig at det vil være en sand tilfredsstillelse for enhver jomfru at lave dette måltid – og en sand tilfredsstillelse for enhver tyr, at spise den.